2000 диаманта отмерват времето

Уникалният часовник е хит на изложението за богаташи в София

Пясъчният часовник, който няма цена

фото Красимир Свраков и Борис Цанков2000 диаманта по 35 карата изпълняват ролята на песъчинки в уникалния часовник, който отмери времето на лукса вчера в хотел „Кемпински Зографски“. Произведението на ювелирното изкуство бе представено за първи път пред по-широка публика от Ави Табисал, шеф на израелския диамантен център. „Едвам се престраших“, откровено призна диригентът на изумителното преживяване. Феноменалният предмет няма цена. Той не се продава нито на търг, нито по какъвто и да е повод. Камъните преминават от едната в другата част за 12 минути.

„Докато това се случва, можете да вземете сауна или да си проготвите нещо за хапване“, пошегува се бизнесменът. Часовникът е тиражиран

–––––––––––––––––––––––––––

в лимитирана серия от 2000 екземпляра

–––––––––––––––––––––––––––

Те са сътворени в навечерието на милениума и са притежание на 2000 мениджъри на диаманти. Присъстват в личните им колекции и много рядко излизат от тях.

Бизнес елитът на София има шанса да се наслади на безпрецедентния експонат на изложението „Само лукс“, което ще продължи до събота, продуцирано от „Експо тим“ и „Криейтив Солюшънс“. ВИП гостите на първата вечер видяха и специалната колекция на Maestro Jewelers чисти диаманти – от половин до единайсет карата, на обща цена 4,5 милиона евро. „Естествено в складовете имаме и по-големи. Но застраховката ни позволява да донесем именно тези. Всеки диамант има име и то е свързано с формата му – Принцеса, Перла, Линия“, разказа г-н Табисал. Той извади още две изумителни бижута – брошка с големи черни диаманти

–––––––––––––––––––––––––––

с дизайн на птица за 25 000 евро

–––––––––––––––––––––––––––

„Това е най-добрата цена, защото камъните идват директно от борсата и няма надценка“, коментираха вчера познавачите. Пръстен от черни диаманти от 21 карата пък може да бъде купен за 45 000 евро. Сърце от 7 карата върви по-евтино – за 150 000 евро.

„Всеки иска да продава диаманти, но не всеки може да го направи. Не бива да се купува от хора, които постоянно сменят бизнеса си. Диамантите не са мода – да ги притежаваш днес и да ги смениш утре. Те означават умна инвестиция, абсолютна сигурност, уважавана традиция и непреходна красота“, анализира Ави Табисал.

Най-известните бизнес дами, топмоделите на аукционите и водещите на търговете пък блеснаха с най-новата колекция на световноизвестната японска компания „Микимото“.

Първият търг снощи стартира с цена от 700 лв. за бутилка 38-годишно шотландско уиски Stone of Destiny. „Камъкът на съдбата“ е национален символ и се е използвал по време на церемониите за коронясването на шотландските владетели до 1292 г. Тогава английският крал Едуард Първи завладява Шотландия и пренася символа в Уестминстърското абатство в Лондон.

Албена Атанасова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *