2,01% доходност отчитат универсалните пенсионни фондове към 31 март

Заместник-председателят на КФН, ръководещ управление „Осигурителен надзор“, определи минимална доходност на годишна база в размер на -0,99 на сто при управлението на активите на универсалните пенсионни фондове (УПФ) за предходния 24-месечен период от 31.03.2015 г. до 31.03.2017 г. За професионалните пенсионни фондове (ППФ) за същия период е определена минимална доходност на годишна база в размер на -0,52 на сто.

Среднопретеглената доходност (модифицираната претеглена доходност) на УПФ за същия период, изчислена на годишна база, е 2,01 на сто, а за ППФ съответно е 2,48 на сто.

Всички фондове за допълнително задължително пенсионно осигуряване са постигнали доходност за посочения 24-месечен период над определеното минимално равнище на доходността за съответния вид фонд, информира infostock.bg.

Според данните на КФН най-висока доходност за 24-месечния период сред УПФ постига УПФ „Съгласие“, а най-ниска „УПФ-Бъдеще“. При ППФ и ДПФ ситуацията е същата, най-висока и най-ниска доходност отново постигат гореспоменатите пенсионни фондове.

 

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Един коментар към “2,01% доходност отчитат универсалните пенсионни фондове към 31 март

 • 26.04.2017 на 9:54
  Permalink

  както всичко създадено по времето на Костов и този т.н. 3-ти стълб е начин на източване на средства от народа и съсредоточаването им в ръцете на „наши хора“.. Колко станаха 30 млрд.? Всички помним, как при предното правителство на Борисов те уж трябваше да започнат да изплащат пенсии, но поради некадърно /умишлено според мен/ написан закон по времето на Костов, това не стана и се промени законът.
  Просто доказателство за ограбването на народа е, че дори и когато фондовете ти докарат отрицателна доходност /т.е. парите ти намаляват/, фондът пак ти взима такса управление…
  Това показва за кого е писан по времето на Костов законът – за пенсионерите, или за „когото трябва“.
  А още по-проста сметка показва, че ако си бяхте държали парите на срочен банков влог, то щяхте да имате повече по сметките си, отколкото сега!!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *