22% скок на руските туристи през лятото

Това съобщи на пресконференция изпълнителният директор на Асоциацията на руските туроператори (АТОР) Мая Ломидзе, цитиран от БГНЕС.
По предварителни данни това лято около 5 милиона руски туристи са прекарали отпуската си в чужбина.
Най-популярна туристическа дестинация за руснаците продължава да бъде Турция, въпреки че през тази година е регистриран спад от около 1% на търсенето на почивки в южната ни съседка.
Далеч зад Турция са Египет, Гърция, Испания, България и Хърватия, където обаче е регистриран стабилен ръст на руските туристи.
България продължава да бъде популярна дестинация сред руснаците, въпреки прогнозите, че у нас ще се завихри ожесточена конкурентна битка заради новите играчи на туристическия пазар, отбелязва порталът ИНТЕРФАКС-ТУРИЗМ.
„Благодарение на конкуренцията цените за почивка в България останаха на нивата от миналата година“, каза Мая Ломидзе.
Тя също така похвали българските власти, които са направили много за това руските туристи да избират България за почивката си.
„Благодарение на действията на българското МВнР визовите формалности бяха сведени до минимум. Руските туроператори оцениха възможността за подаване на документи направо в консулството. Всеки турист спести по този начин около 25-30 евро“, добави изпълнителният директор на АТОР.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *