4 крипто акции за покупка, тъй като масовото въвеждане на биткойн расте

Общият брой на потребителите на криптовалута в световен мащаб е 106 милиона към януари 2021 г. Нарастването на броя на глобалните потребители е безпрецедентно през последните няколко месеца. По този начин растежът доведе до редица крипто акции, които станаха популярна стока за инвеститорите, коментира Фейсал Хумаюн.

 

Снимка: Pixabay

През юни 2021 г. броят на криптопотребителите по света се е увеличил повече от два пъти до 221 милиона. Очевидно е, че въвеждането на Bitcoin (CCC:BTC-USD) расте със звездни темпове с голямо участие на институционални инвеститори, информира infostock.bg.

От гледна точка на ценовото действие, най-лошото изглежда е приключило за боткойна. Криптовалутата се търгуваше все по-високо и един от факторите беше растежът на нейното въвеждане. В допълнение, Tesla (NASDAQ:TSLA) вероятно ще започне отново да приема биткойни като начин на плащане. Като се има предвид, че реалните лихвени проценти остават отрицателни в повечето страни по света, биткойн вероятно ще бъде свидетел на постоянен приток на средства.

Един от начините да се запознаете със света на криптокомпонентите са крипто акциите. Има регистрирани компании, занимаващи се с добив на Bitcoin и Ethereum (CCC:ETH-USD). Освен това децентрализираното финансиране обещава да бъде голямо през следващите години. Криптокомпаниите най-вероятно ще диверсифицират дейността си не само чрез добив.

Ето защо, когато растежът е на повратна точка, е добра идея да имате няколко крипто акции в портфейла си, коментира анализаторът. Така че, тук са четири крипто акции, които изглеждат интересни от средна и дългосрочна инвестиционна гледна точка.

Marathon Digital (MARA)

MARA акциите нараснаха със 194% през 2021 г. и изглеждат добре за по-нататъшен растеж. Компания по добив на биткойни се позиционира като компания с висок ръст на приходите през следващите няколко години, тъй като активно придобива миньори.

Компанията наскоро отчете резултатите от второто тримесечие на 2021 г., а приходите нараснаха с 10 147% на годишна база до 29.3 милиона долара. За тримесечието компанията отчете общо 654 биткойна, като използва 19 395 миньори.

Трябва да се отбележи, че Marathon очаква да увеличи броя на миньорите до 103 120 до първото тримесечие на 2022 г. Това би представлявало 6.4% от глобалната скорост на хеширане на биткойни. Ето защо, тъй като броят на миньорите се увеличава, компанията е в състояние на устойчив растеж.

След като всички миньори бъдат разгърнати, компанията очаква да отчита приходи от 94.4 милиона долара на месец при цена на биткойните от 55 000 долара. Това би означавало годишни приходи над 1 милиард долара.

Също така си струва да се отбележи, че към второто тримесечие на 2021 г. компанията отчита парични средства и техните еквиваленти в размер на 170.6 милиона долара. В допълнение, стойността на паричните и биткойн холдинги възлиза на 366.5 милиона долара. Това дава на компанията достатъчно фискален резерв, за да продължи да расте дори и извън текущия план за разширяване.

Като цяло MARA акциите са сред най-атрактивните крипто акции и могат да се разгледат нови възможности на настоящите нива.

Защо всеки трябва да притежава криптовалути? - Bloomberg

Bloomberg TV Bulgaria

Riot Blockchain (RIOT)

След масовото рали през последните 12 месеца RIOT акциите напоследък малко се консолидираха. Възобновяването на ралито изглежда вероятно, тъй като компанията има амбициозни планове за растеж.

В момента Riot Blockchain има общ капацитет на хеширане от 1.6 EHS (опазването на околната среда и поддържането на здравето и безопасността при работа). Компанията планира да увеличи капацитета до 7.7 EHS до четвъртото тримесечие на 2022 г.

Струва си да се отбележи, че през първото тримесечие на 2022 г. компанията добива 5.46 биткойна дневно дневно. Предвид плановете за разширяване, Riot Blockchain има добри възможности за производство на 20 до 25 биткойни дневно. Това ще означава петкратно увеличение на приходите през следващите 12 – 18 месеца.

През първото тримесечие на 2021 г. Riot Blockchain отчете приходи от 23.2 милиона долара. През същия период коригираната EBITDA на компанията възлиза на 10.3 милиона долара. Това предполага марж на EBITDA от 44%. Поради предстоящото разширяване компанията има добри резултати от EBITDA и парични потоци.

Riot също отчита парични средства и стойност на биткойни от 275.6 милиона долара към първото тримесечие на 2022 г. Освен това компанията няма дългове. Така че има достатъчно финансова гъвкавост, за да се финансира план за растеж.

Няма да е изненадващо, ако Riot продължи да увеличава скоростта на придобиване, след като настоящият план за разширяване бъде завършен. По този начин RIOT акциите са сред качествените крипто акции, които следва да бъдат разгледани в средносрочен и дългосрочен план, коментира анализаторът.

Coinbase (COIN)

След звезден листинг и върхове от 429 долара, COIN акциите бяха в режим на корекция и консолидация. При авансово съотношение цена-печалба (P/E), кратно на 21.98 пъти, акциите изглеждат привлекателни. Пробивът нагоре изглежда неизбежен с нарастването на въвеждането на криптовалута.

Ако става въпрос за нарастващото въвеждане, в началото на тази година броят на глобалните криптопотребители надхвърли 100 милиона. За четири месеца броят на криптопотребителите се удвои до 221 милиона. Очевидно е, че това е голям положителен фактор за Coinbase.

Що се отнася до Coinbase, обемът на търговията на дребно на платформата беше 11 милиарда долара през второто тримесечие на 2020 г. и нарасна до 145 милиарда долара през второто тримесечие на 2021 г. През същия период обемът на институционалната търговия се е увеличил от 17 милиарда долара до 317 милиарда долара. По този начин институционалните инвеститори са широко разпространени.

Друг важен момент от финансова гледна точка е отчетът на EBITDA на компанията от 1.2 милиарда долара за второто тримесечие на 2021 г. Това би означавало годишна EBITDA от 4.8 милиарда долара.

Компанията също така отчита оперативен паричен поток от 2.2 милиарда щатски долара (без средствата за съхранение, дължими на клиентите) за първата половина на 2021 г. По този начин, Coinbase, изглежда, е в състояние да генерира надеждни свободни парични потоци през следващите години.

Също така, изглежда, че това е добра възможност да се натрупат COIN акции на сегашното ниво, добавя анализаторът. Лекият бизнес на компанията, свързан с активи, вероятно ще се превърне в машина за парични потоци, тъй като криптопотребителите продължават да растат със здрави темпове.

Лудата седмица на криптовалутите: От срив към стабилност и компенсиране на загубите - Money.bg

Money.bg

Robinhood (HOOD)

HOOD акциите показаха значителна волатилност след първоначалното публично предлагане (IPO). Книжата обаче изглеждат добре в дългосрочен план, тъй като компанията е на траектория на висок растеж.

В момента Robinhood предлага възможности за търговия и инвестиции за акции, фондове, злато и криптовалута. Ето защо офертата е по-разнообразна.

От друга страна, присъствието на компанията е само в Съединените щати. Въпреки това изглежда много вероятно Robinhood да продължи да се разширява на международните пазари през следващите години, коментира анализаторът.

Според проспекта на компанията Robinhood има 17.7 милиона активни клиенти месечно с активи на стойност 81 милиарда долара на съхранение. Също така си струва да се отбележи, че средният приход на компанията на потребител (ARPU) през 2017 г. съставлява 37 долара. За 2020 г. обаче ARPU се е увеличил до 108.9 долара. Устойчивият растеж на ARPU показва здрави маржове на EBITDA и парични потоци през следващите години.

По отношение на ръста на приходите, Robinhood отчете приходи от 959 милиона долара през 2020 г. На годишна база приходите са се увеличили с 245%. Очевидно компанията е на стабилна траектория на растеж, коментира Хумаюн. Това прави HOOD акциите привлекателни.

Що се отнася до криптовалутите, Robinhood съобщи за съхранявани активи (AUC), в размер на 481 милиона долара от март 2020 г. Общият обем на съхраняваните крипто активи се е увеличил до 11.6 милиарда долара към март 2021 г. Растежът е бил звезден и предвид темпа на въвеждане на криптокомпонентите, AUC се очаква да продължи да показва силен растеж, добавя той.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *