4% спад на строителството в България

4% спад на строителството в България .През септември 2018 г. се отбелязва намаление от 4% на строителната продукция в сравнение със същия месец на 2017 година, сочат календарно изгладените данни на Националния статистически институт (НСИ).

Резултат с изображение за строителство

На годишна база понижението на строителната продукция през септември 2018 г. се определя от отрицателния темп при сградното строителство, където спадът е с 5.1%, а при гражданското/инженерното строителство – с 2.5%.

Индексът на продукцията в сектор „Строителство“ през септември е с 2% под равнището от предходния месец според предверителна информация на статистиката, изчислена по сезонно изгладени данни.

На месечна база намалението на продукцията от гражданското/инженерното строителство е с 3.1%, а от сградното строителство – с 1.1%,информира infostock.bg.

Припомняме, че в края на предходния месец НСИ представи относително слабо проучване, показващо поредно влошаване на стопанската конюнктура през септември. Общият показател на бизнес климата в нашата страна се понижи през октомври с 1.9%.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *