5 млн. британци гледат пиратско видео

Почти пет милиона души във Великобритания стриймват незаконно съдържание, като използват ТВ приставки с Kodi и нелегални приложения за смартфони и таблети, установи проучване.

Данните на портала YouGov показват също, че около два и половина милиона души възнамеряват скоро да започнат да използват пиратски стрийминг услуги. Органите за борба с нарушенията на правата на филмовата и телевизионната индустрия се опасяват, че ако потребителите пиратстват съдържание, те ще престанат въобще да купуват такова.

Защитниците на пиратството, от друга страна, отричаха този аргумент в миналото. Според тях, пиратството е добро средство за реклама, защото потребителите консумират съдържание, до което нямат достъп, и го препоръчват на приятели и семейства, които след това купуват съдържание. Резултатите от проучването на YouGov показват, че 830 хиляди ТВ абонати са прекратили своя абонамент след използване на пиратски услуги.

Нещата не изглеждат толкова лоши за компаниите, които предлагат висококачествени услуги, но YouGov предполага, че една трета от потребителите на платформи за пиратски стрийминг, които са платили за ТВ услуги, ще прекратят своите абонаменти през следващите 12 месеца.

Проучването установява също, че потребителите се спестили средно по 212 лири, откакто гледат пиратско съдържание, макар че не е посочена времевата рамка, информира technews.bg. Интересен аспект е, че пиратските платформи са особено популярни сред хората на възраст между 18 и 34 години, повечето от които никога не са плащали за абонамент за телевизия.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *