52% спад на нощувките в туризма

През 2020 г. туризмът беше сред секторите, най-засегнати от пандемията COVID-19, поради ограниченията за пътуване, както и други предпазни мерки, по данни на Евростат.

www.infotourism.net Летен туризъм: кои страни в Европа отвориха своите граници?

През 2020 г. броят на нощувките в местата за настаняване на Европейския съюз (ЕС) възлиза на 1,4 милиарда, което е спад с 52% в сравнение с 2019 г., информира economynews.bg.

Най-голям спад има в Кипър, Гърция и Малта

Броят на нощувките през 2020 г. в сравнение с предходната година е намалял във всички държави-членки на ЕС. Кипър, Гърция и Малта са най-засегнатите страни със спад от над 70%. В другия край на скалата са Холандия и Дания, които отчитат спад под 35%.

През 2020 г. в сравнение с 2019 г. нощувките на чуждестранни посетители, са намалели с 68%, докато нощувките на местни, са намалели с 38%.

Обявиха новите правила в Европа за туризъм след К-19! СПИСЪК по държави

Сред страните от ЕС само жителите на Словения (+ 33%), следвани от Малта и Кипър (и двете + 15%) са прекарали повече туристически нощи в собствената си страна в сравнение с 2019 г. За разлика от тях, Испания, Гърция и Румъния регистрират най-голям спад от над 40%.

Броят нощувки на чуждестранни туристи през 2020 г. в сравнение с предходната година е намалял във всички държави-членки на ЕС, където са налични данни, като най-големият спад от над 80% е наблюдаван в Кипър и Румъния.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

 

„>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *