5G мрежа влиза в експлоатация през декември

Три основни телеком оператора в Южна Корея потвърдиха официално, че комерсиалното използване на мрежи от пето поколение в страната ще започне на 1 декември 2018 г.5G мрежа влиза в експлоатация през декември.

Резултат с изображение за 5g мрежа

Именно Южна Корея се очертава като пионер в комерсиалното използване на мобилна 5G мрежа, отбелязва Gizchina. Първоначално, мрежата ще покрива Сеул и близките територии, съобщават от SKT, KT и LG U+.

Корейските телеком оператори обещават скорости на предаване на данни до 1 гигабит в секунда (Gbps) на първия етап от внедряване на 5G мрежата, информира technews.bg.

Според анализатори от Digitimes Research, первите комерсиални устройства с поддръжка на 5G ще се появят на пазара през 2019 г. Масовите доставки на 5G апарати ще започнат едва през 2021 г.

Някои от водещите производители на смартфони вече обявиха, че ще пуснат първите си устройства за работа в 5G мрежи през 2019 г. Разработчикът но мобилни чипове Qualcomm обачe изрази увереност, че още до края на 2018 г. на пазара ще се появят 5G смартфони.

В интервю за Economic Times старши вицепрезидентът на Qualcomm Дурга Прасад Малади казва, че партньори на компанията планират да пуснат до края на текущата години умни телефони, способни да работят в мрежи от пето поколение (5G).

„Телеком операторите вече обещаха да предложат комерсиални решения с поддръжка на 5G до края на 2018 г. Правим всичко възможно, за да им помогнем“, споделя вицепрезидентът на Qualcomm.

По неговите думи, повишената скорост на връзките в епохата на мрежите от пето поколение съществено ще промени начина, по който хората използват интернет, и може до доведе до истинска революция в комуникациите.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *