7% ръст на инвестициите в Китай

Инвестициите в Китай се увеличават със 7% през първите четири месеца на 2018 година, сочат данни на Националната статистическа служба, цитирани от „Ройтерс“.7% ръст на инвестициите в Китай.

Резултат с изображение за китай инвестиции

Това е най-слабият темп на растеж от 1999 г. насам, след като между януари и март беше отчетен ръст от 7,5 на сто.

Индустриалното производство се повиши със 7 на сто през април докато анализаторите, анкетирани от „Ройтерс“, очакваха ръст от 6,3%. През март повишението на индустриалното производство беше с 6 на сто.
Продажбите на дребно губят набраната по-рано през годината скорост, нараствайки през април с 9,4% след повишение с 10,1% през март и очаквания за растеж от 10 на сто, информира economynews.bg.

Данните потвърждават едно състояние на икономиката, която вече се намира в постепенно циклично забавяне – във време, в което е изправена пред рискове, вариращи от напрежението в търговията със САЩ до продължаващата кампания за ограничаване на прекомерния дълг.

Според Световната банка Китай и Индия ще се превърнат и в най-големите инвеститори сред развиващите се страни. От двете страни заедно ще излизат общо 38% от всички световни инвестиции след 17 години.
Авторите на доклада предупреждават също, че Източна Европа и Централна Азия са заплашени от сериозни демографски предизвикателства. Към 2030 те ще се единствени сред развиващите се региони, където населението няма да расте. Застаряването се очаква да забави икономическия растеж в тези региони.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *