7.5 млн.лв. приходи от ловен туризъм

Над 50 фирми участват в тазгодишното изложение „Природа, Лов, Риболов 2019“, което стартира вчера, и ще продължи до 31 март в Международен панаир Пловдив. Той се провежда под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите, съорганизатори са Изпълнителната агенция по горите и Съюзът на ловците и риболовците в България (СЛРБ).

Резултат с изображение за пловдив панаир 2019 лов и риболов

Министър Порожанов посочи, че през 2018 г. приходите от ловния туризъм са нараснали с 900 000 лева и са достигнали близо 7.5 млн. лева, а броят на ловците се е увеличил с 1443 и те са били 6893. Другото голямо предимство на страната ни са трофейните качества на дивеча, подчерта министър Порожанов. Някои от най-добрите трофеи от изминалия сезон може да се видят на изложението, информира economynews.bg.

Към „Природа, Лов, Риболов“ непрекъснато се добавят нови сегменти, които я правят по-интересна и по-полезна, коментира доц. д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който организира изложбата. Новият акцент в нейното 25-о издание е велосипедният спорт. Той е презентиран с екстремно байк шоу на най-добрите каскадьори от Балтика и с експозиция от модерни велосипеди – планински, шосейни и градски, на италианска марка със 130-годишен опит в тяхното производство.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *