72 000 са новорегистрираните безработни

До този момент 72 000 са новорегистрираните безработни от началото на извънредното положение, но 11 033 души са намерили работа, съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева,.72 000 са новорегистрираните безработни.

България :: Сачева: Днес ще стане ясно колко са хората останали ...

„По отношение на безработицата вчера имаме за втори пореден ден по-нисък брой регистрирани безработни – 4670 за вчерашния ден, като 3385 са декларирали, че са загубили работата си вследствие на кризата. 502-ма души вчера намериха работа, въпреки кризата“, каза тя на брифинг в Министерски съвет.

„Вчерашния ден завърши с 1553 са заявления по програмата 60/40. Част от заявленията също са от творчиския и от културния сектор и са за 22 015 служители и работници“, каза Сачева.72 000 са новорегистрираните безработни.

Тя съобщи, че се осигурява храна за нуждаещите се и призова общините да кандидатстват по програмата „Социален патронаж“.

istock
istock

22 хиляди нуждаещи се ще получават топъл обяд, а с даренията от правителството и частни лица още 1200 социално слаби семейства ще бъдат изхранени.

Сачева: Безработни от началото на извънредното положение са над 61 ...

преди 1 ден

В понеделник ще има заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което ще се обсъждат промените в постановлението 60/40, както и предложенията на синдикатите за увеличаване на минималното обезщетение за безработица – дневното от 9 на 17 лв., както и хората, които няма да имат право след регистрация да получават обезщетение, да получават ваучери за храна в размер на 60% от минималната работна заплата.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *