8 неща, които ни правят по-съсредоточени в работата

Продуктивността и съсредоточеността са различни неща, макар определено да са свързани. За да бъдем продуктивни, трябва да умеем да се фокусираме върху дадени задачи. За съжаление понякога това е трудно, тъй като около нас има много разсейващи фактори. Но в никакъв случай не е невъзможно. Даваме ви 8 съвета за това какво ви е нужно, за да се съсредоточавате в работата си:

Сън.Отделяйки си достатъчно часове за спане, вие намаляте нивата на стрес, подобрявате паметта си и по този начин увеличавате продуктивността си.

Здравословна храна.Планирайте храненията си така, че да бъдат едновременно здравословни и засищащи. Никой не може да работи добре на празен стомах, но пък преяждането ни прави лениви.

Приоритети.Подреждайте задачите си по важност. Хубаво е да го правите не само за конкретния ден, а и за цялата седмица.

Крайни срокове.Поставайте си ги сами. Времето е най-ценният ви ресурс, не го прахосвайте. Крайният срок ще ви помогне да се организирате.

Кратки почивки.30-минутна дрямка, почистване на бюрото или просто разходка около офиса – откъсването от моментните задължения ще ви освежи и ще върне добрия ви фокус.

Отбягване на разсейващите фактори.Клюки до машината за кафе или няколко минути в социалните мрежи – кой може да им устои? За всичко обаче си има време и място. Наложете си да ограничите разсейването, доколкото ви е възможно.

Редовни тренировки.Физическата активност е полезна не само за тялото, а и за ума. Тя подобрява настроението и повишава енергията.

Списъци.Те са могъщ инструмент, когато се използват правилно. Съставяйте ги по категории, групирайки различни задължения. Това ще ви помогне да бъдете по-ефективни в работата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *