В САЩ зачестяват оплакванията от замразени строежи

Кризата на пазара на недвижими имоти в САЩ разкрива още едно от лицата си – в цялата страна в местните власти валят оплаквания, свързани с рискове за околната среда и сигурността на строителни терени, където работата е замразена, пише Wall Street Journal.
Жители от различни щати се оплакват от увеличено съдържание на прах, замърсяване или други отпадъци.
Във Флорида например има толкова много замразени строежи, че местни предприемачи са създали сайт, UnfinishedConstruction.com, в който да качват информация за тях. По последни данни от сайта във Флорида са спрени около 100 проекта за строителство, предимно на бизнес имоти.
„Оплакванията, които чуваме най-често, са свързани със сигурността“, казва Джон Ребимбас, партньор в компанията, създала сайта, който функционира и като средство за връзка между хората, които искат да продадат или купят незавършени проекти. „Терените се оставят необезопасени, а това означава например, че деца може да играят на тераси без парапети“.
Никой не следи точно колко строителни проекта са замразени общо в страната. Известна представа за мащаба обаче създава проучване на базираната в Ню Йорк Real Capital Analytics Inc., според което към 31 март в Щатите има 3929 бизнес имота в затруднено финансово положение, което е рязко увеличение от 55% спрямо 31 декември 2008 г. Грубо около една четвърт от имотите включват незавършени проекти в развитие, посочват от компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *