БФБ днес по-вяла от вчера

Днешната сесия на Българска фондова борса оцвети основните индекси в червено, в унисон с регионалната негативна тенденция.

Днес и търговията беше по-вяла в сравнение с предходните дни. Голяма част от оборота се дължеше на сделки с привилегированите акции на Химимпорт, които затвориха без промяна в цената. Обикновените акции на варненския холдинг загубиха един процент за деня. Голям оборот имаше и по позицията на ОЦК, който загуби над 1.6% и затвори на 14.10 лв. Активно се търгуваха и книжата на ЦКБ, която затвори без промяна за деня. Оргахим също отстъпи леко назад но се задържа на 100 лв. за акция.
Сред сините чипове най-печеливши бяха позициите на М+С Хидравлик и Каолин, които отчетоха повишения от около 3 на сто. Двете компании затвориха на съответно на 4.25 и 5.25 лв. за акция.
Въпреки че през по-голямата част от сесията беше на положителна територия, най-старият измерител SOFIX не удържа и затвори с лек спад. Широкият BG40 също отчете умерен спад. Само Дневник 20 и BG REIT завършиха с ръст.

Данните тук са само източник на информация и не представляват съвет за използванетоим затърговия на пазарите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *