• slot pulsa/
  • Развиващите се пазари отново привличат инвеститори – Финансови новини

    Развиващите се пазари отново привличат инвеститори

    Нетният приток на средства във фондове, инвестиращи в акции на азиатските emerging markets през тази седмица е достигнал $168 млн.
    Развиващите се пазари отново започнаха да привличат интереса на инвеститорите на фона на възстановяването на икономиките на Франция, Германия и САЩ, което трябва да даде тласък за увеличаването на експорта на тези пазари, съобщи агенция „Блумбърг“.
    Нетният приток на средства във фондове, инвестиращи в акции на азиатските emerging markets през тази седмица е достигнал $168 млн. по данни на Emerging Portfolio Fund Research (EPFR).
    Притокът на средства във фондове, инвестиращи в Китай е $480 млн. за седмица. „Връщането към ръст на икономиките на Франция и Германия, както и позитивната макростатистика за САЩ дава надежда за износителите“, се посочва в коментара на EPFR.
    През второто тримесечие на годината икономическата експанзия в Германия достигна 0,3%, слагайки край на рецесията в най-голямата европейска икономика. Ръстът на БВП във Франция през тримесечието също достигна 0,3 процента.

    Финанси

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *