Проф. Найден Андреев: Управляващите не разбират нищо от медийна пропаганда

София /КРОСС/ „За съжаление, управляващите не разбират нищо от медийна пропаганда, от присъствие на медийната идея в главите на българите. Пълното безхаберие на българските управляващи продължава“. Това заяви в интервю за Информационна агенция КРОСС композиторът проф. Найден Андреев. Той коментира изнесените данни след замерване от страна КРС по сигнал на ВМРО, че на територията на България в ефира се чуват 58 турски радиостанции, 22 български и 2 руски.

Проф. Андреев коментира още: „Те /политиците/ се интересуват само от това, дали техните муцуни ще се появяват в телевизионния ефир или гласът им ще звучи по радиостанциите, т.е. само от това да се чуват или виждат от електората, за да бъдат отново във властта. А това, че се чуват на територията на България 58 турски радиостанции срещу 22 български, като не бива да се броят като сирене – 58 срещу 22. Двадесет и две български радиостанции първо са малко, второ са по-слаби“.

По думите му, това обстоятелство води до денационализиране на средата в граничните райони, налага се чужд език: „Денационализира се населението, защото по този начин съзнателно то поддържа знанията си на чужд език“.

Според известният български композитор положението в българския радио ефир е „част от играта срещу националната сигурност и съсипията на българската държава“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *