Преглед на печата

 
 
 

 

 

Всекидневниците отбелязват на първите си страници потвърдената новина за откритите тленни останки на Св. Йоан Кръстител в Созопол. Безценната реликва тепърва ще преосмисля значението на този български град.
„Морската граница продадена срещу компенсаторки“ пише в Дневник. Бившият областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев от ДПС продал част от държавната граница край Балчик срещу компенсаторни записи, съобщава изданието и допълва, че сега държавата води дела да си върне плажната ивица между Балчик и Албена. Друго заглавие от изданието съобщава, че Прокуратурата и Националната агенция по приходите са готови да започнат проверки на всички, които са дали или получили заеми от частни лица и фирми за над 100 хиляди лева от 2005 година досега. Това намерение е докладвано от правителсвото на Европейската комисия в юнския отчет за свършеното по така наречените показатели за напредък в съдебната реформа, борбата с организираната престъпност и корупцията, отбелязва Дневник.
Дума е подбрал за водеща темата състоянието на млекопроизводството, като цитира брифинг на браншови организации. „Някой като че ли лъже премиера, подкрепихме го на изборите, но неговият кредит на доверие сред млекопроизводителите е много нисък вече. Защо точно на тютюнопроизводителите помогна, а нас ни забрави? Загиваме“, е цитиран да казва млекопроизводителят Христо Георгиев от Стара Загова в Дума.
Република пише „Млякото свършва, произвеждаме по-малко, внасяме от Украйна“. На първо място всекидневникът съобщава „Заради влизането в сила на 9 нови стандарта, кюфтето от месо по-солено наесен. Потребителите ще усетят от октомври повишението на цената на истинското кюфте от месо тип „Стара планина“, произведено по новите стандарти, са цитирани месопреработватели.
„Строги изисквания за храните в детските градини“ е акцентът в Новинар.
В Класа е публикувано предложение на Националното сдружение на общините – да се създаде „местен данък“, наречен „работеща икономика“. Изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова обяснила, че сега няма местен данък, който да позволява, ако икономиката на една община работи, нещо от печалбата да влиза като данък в местния бюджет, отбелязва вестник Класа и същевременно цитира представител на големите работодатели – „Има резон в предложението. Логично е да бъдат гарантирани доходи на работещите общини“.
В Стандарт темата е озаглавена „Кметове вдигнаха мерника на богатите“ .
В карето, до главата на Сега е отбелязано „Властта обмисля антикризисно да слива общини“. А централното заглавие е „Държавата пак отложи връщането на 120 милиона лева надвзет акциз“. Митниците още не знаят по какъв ред трябва да обезщетят 17 800 собственици на мощни коли, купени на старо между 2007 и 2009 година, допълва изданието.
24 часа открива броя си с новината „Преговаряме с Брюксел да правим магистрала до Търново с пари за селски пътища“.
Труд съобщава „Отпуските влизат в Конституционния съд“ днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *