8 българи са преживели корабокрушението в Италия

Това съобщи Весела Чернева, говорител на Министерството на външните работи, цитирана от „Фокус“. По информация от италианските власти е имало един българин сред пътниците и седем сред екипажа. Сред тях няма пострадали.
При засядането на италианския туристически кораб „Коста Конкордия“ край бреговете на Тоскана загинаха трима души и над 40 са ранени. Около 4000 пътници са спасени, съобщиха италианските власти, участващи в спасителната операция. Близо 70 души се водят за изчезнали, по данни на корабопритежателя на „Коста Конкордия“ – туристическия кораб, който претърпя корабокрушение край италианските брегове. Възможно е те още да са на остров Джильо, край който стана катастрофата, заяви местният префект на полицията Джузепе Линари.
От 4234 пътници и членове на екипажа, от които 52 деца до 6-годишна възраст, досега сме намерили 4165. Издирваме липсващите близо 70 буквално от врата на врата на острова, добави Линари.
Луксозният лайнер с около 3200 пътници и 1023 души екипаж заседна в плитчини недалеч от остров Джилио, след като се натъкнал на подводен риф. Твърди се, че се е образувала малка пробойна, в кораба е проникнала вода и той се е наклонил на една страна, след което започнал да потъва. Пътниците са били успешно евакуирани. Повечето са отведени на остров Джилио, настанени са в местното училище, в църкви и други сгради. Хеликоптери са откарали други в град Порто Санто Стефано на континента.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *