Вести

163,1 млн.евро взимаме по ФАР

след като министърът на финансите Пламен Орешарски и Н. Пр. Димитрис Куркулас от името на Европейската комисия днес подпишат финансово споразумение за 2005 г. Парите са безвъзмездна помощ от ЕС. Финансовото участие на България е съфинансиране по проектите с инвестиционен компонент и е в размер на около 50 млн. евро.

4,8 млн. източи молдовец

с фирма, регистрирана в Перник. Парите са преведени в Европа, САЩ и Китай с фалшиви платежни нареждания от името на „Конто“ ЕООД. Със сумите е плащан несъществуващ внос на замразени пилешки продукти, спортни облекла и пиратки. Стойчо Колев, генерален пълномощник на молдовеца Анатолий Грозав, изпращал валутата по банков път и е подписвал данъчните декларации на фирмата. Той бе осъден вчера на 2 години затвор условно с тригодишен изпитателен срок и трябва да плати глоба от 8 млн. лв., както и 4900 лв. разноски по делото.

Петролът поевтиня със 76 цента

след като тропическата буря Уилма смени посоката си. На стоковата борса в Ню Йорк барелът се продаваше за 63,60 долара за доставка през ноември. На Международната петролна борса в Лондон петрол от Северно море струваше 59,60 долара, или с 97 цента по-евтино.

Трети GSM оператор в Албания

ще тръгне до шест месеца, обяви албанският министър на икономиката, енергетиката и търговията Генч Рули. Eagle Mobile е дъщерна компания на държавния Almtelecom. Икономисти са на мнение, че пускането в действие на трети GSM оператор ще доведе до снижаване на цените. На албанския пазар в момента има два мобилни оператора – ANC (дъщерна компания на гръцката Cosmote) и Vodafone.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *