Стачката в Нигерия не повлия на петрола

Търговията с петрола остава без резки промени въпреки започналата стачка в Нигерия. Данните сочат, че петролните компании не са засегнати от протестите в африканската държава и износа на суровина не е намален. Успокоение донесоха и данните за ръст на резервите от горива в САЩ. Pезервите от петрол в САЩ достигат до 349 млн. барела

Търговията с петрола остава без резки промени въпреки започналата стачка в Нигерия. Данните сочат, че петролните компании не са засегнати от протестите в африканската държава и износа на суровина не е намален. Успокоение донесоха и данните за ръст на резервите от горива в САЩ.

Работният обем в на рафинериите в страната обаче е на най-ниското ниво за последните 16 години, показа още доклада на енергийното министерство за периода 11 – 17 юни. Според данните резервите от петрол в САЩ достигат до 349 млн. барела или ръст с близо 7 млн. барела.

Лекият суров петрол с доставка през юли затвори последния си търговски ден с цена 68,19 долара за барел. От днес активни са августовските контракти, които достигат до 68,94 долара за барел в електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк, съобщава Bloomberg. Късно снощи контрактите поевтиняха със 70 цента до 68,86 долара за барел.

Лондонският сорт Brent поскъпва с 30 цента и търговията в момента се извършва на ниво 70,72 долара за барел. Търговията в сряда приключи с рязък спад – контрактите загубиха 1,50 долара от цената си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *