Основните индекси на борсите в САЩ приключват седмицата със спадове

Добрите данни за ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) на САЩ раздвижиха търговията и основните индекси на борсите отвъд Океана успяха да преодолеят първоначалните загуби, с които започна сесията. Това обаче се оказа недостатъчно и основните индекси записват седмични спадове.

Ревизираната информация за развитието на американската икономика през второто тримесечие показаха, че страната постига най-бързия си растеж от 2011 година насам, отбелязва Bloomberg.

В същото време бяха публикувани и данните за ръст на потребителското доверие през септември, което също оказа влияние на търговията в края на работната седмица.

S&P 500 отчете ръст от 0,86% до 1 982,84 пункта. Индексът обаче приключва седмицата с понижение в рамките на 1,4 на сто. За Dow Jones ръстът днес е в рамките на малко под 1% до 17 113,15 пункта. И за индекса на сините чипове има седмичен спад, но в рамките на около процент.

Nasdaq успя да се възстанови от вчерашната вълна на технологични разпродажби, поведена от гиганта Apple. Днес акциите на компанията поскъпнаха с почти 3% до цена от 100,67 долара за брой. Стойността на Nasdaq се повиши с 1,02% до ниво от 4 512,19. Индексът обаче не успя да изтрие седмичната загуба от 1,5 на сто, изчисли Market Watch.

Сред големите печеливши днес е Nike, чиито акции поскъпнаха с над 12% до цена от 89,50 долара за брой. Компанията публикува днес по-добри от очакваното данни за първото тримесечие на финансовата 2015 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *