5 съвета за по-сигурно и удобно пътуване

Бързият ръст на разплащания с карти показва, че българите започват все по-често да използват своите карти за пътувания и покупки по време на пътуване в чужбина. Българските картодържатели оценяват високо предимствата на електронните плащания по време на пътуванията си извън граница, а именно бързина, сигурност и удобство.

При пътуванията си в чужбина нашенците използват основно дебитни карти за плащания на ПОС терминал или за теглене от банкомат, сочат данни на MasterCard. Увеличението спрямо 2015 г. е 57,95%. Общият брой на трансакции с дебитни карти в магазини за последната година се е увеличил с 34,42%.

Ето няколко съвета на MasterCard, за да премине пътуването ви гладко и финансите ви да са осигурени през цялото време:

Опитайте нови начини за плащане

Такива са безкешови начини за плащане, включително мобилни и безконтактни, които могат да направят живота ви по-лесен, когато пътувате.

Възползвайте се максимално от вашата карта

Разучете услугите, свързани с вашата карта, като сигурност, туристически и развлекателни услуги, които могат да направят пътуването ви още по-специално.

Свържете се със своята банка предварително

Кажете вашата банка или финансова институция, за къде сте решили да пътувате, така че те да могат да ви помогнат по-бързо, ако нещо се обърка

Бъдете подготвени

Направете списък на картите, които ще носите със себе си и запишете номера на банката си на телефона си, в случай че се наложи да ги блокира.

Живейте „безценно“

Решите ли да пътувате в чужбина, проверете и намерете специални оферти и преживявания, които могат да направят пътуването ви още по-приятно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *