Amazon е дарила над 100 млн. долара за благотворителност

Amazon е дарила над 100 млн. долара за благотворителност .Американският гигант в електронната търговия Amazon.com обяви, че е дарил над 100 млн. долара от 2013 г. насам за благотворителни акции, избрани от купувачите, предава Ройтерс.

Резултат с изображение за амазон

Компанията дава 0,5% от цената на почти всяка покупка като дарение, избрано от хората, които ползват нейната безплатна програма “AmazonSmile” в САЩ, Великобритания и Германия.

Amazon не разкрива кои са организациите, които са получили най-голяма подкрепа, но твърди, че става дума за юридически признати благотворителни дружества, включително болници и хуманитарни организации.

“Сега клиентите носят чиста вода на над 42 хил. души по целия свят”, коментира Скот Харисън, основател на базирана в Ню Йорк благотворителна неправителствена организация, информира investor.bg.

Благотворителните организации са получили над 105,5 млн. долара към октомври 2018 г., сочат данни на уебсайта на Amazon.

Компанията и нейният основател Джеф Безос обявиха няколко дарения през последните седмици, както и увеличение на заплатите на служителите, на фона на критиките към заплащането и условията на труд във фирмата.

Компанията Amazon.com е създадена през 1994 г. от американския предприемач Джеф Безос, а през 1995 г. стартира сайтът. Компанията е наречена в чест на реката Амазонка, най-пълноводната в света. В началото на сайта се продавали само книги. През юни 1998 г. магазинът започва да продава музикални дискове, а през ноември същата година – и видео продукция. По-късно в асортимента се появяват MP3-записи, програмно осигуряване, видеоигри, електроника, облекло, мебели, хранителни продукти и играчки.

Според легендата, първото си работно бюро основателят на Amazon.com направил от врати. Днес в компанията някои маси също са направени от врати, но не заради икономия, а да напомнят за необходимостта да се икономисва.

Компанията има също филиали в Бразилия, Канада, Великобритания, Германия, Япония, Франция, Италия, Испания, Индия и Китай.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *