Amazon иска да обучи 29 млн. души да работят с облачни технологии

Amazon.com обяви, че си е поставила за цел да помогне на 29 млн. души по света да се преквалифицират до 2025 г., като има даде нови знания за позициите в областта на облачните технологии в момент, в който пандемията слага край на много кариери, пише Wall Street Journal.

The State of Amazon in 2020 | eCommerceFuel

Миналата година онлайн гигантът обеща 700 млн. долара за преквалифицирането на 100 хил. от собствените ѝ служители в Съединените щати. Новите усилия ще надградят програмата и ще включват партньорства с неправителствени организации, училища и други, информира investor.bg.

Най-новата инициатива на Amazon е насочена към онези, които все още не са наети в компанията. По думите ѝ идеята е да осигури на хората образованието, което им е необходимо, за да работят с облачни услуги при редица работодатели, които търсят да попълнят високотехнологични позиции.

Amazon moving facial recognition and voice processing off of Nvidia chips | Biometric Update
 Въпреки че част от участниците могат да намерят работа в Amazon, по-вероятно е да бъдат наети в други компании, включително в много, които използват Amazon Web Services.

Безплатното обучение може да е в подкрепа на онези, които искат да се подготвят за позиции с начално ниво на поддръжка, или за да помогне на инженерите да разширят експертизата си в области като машинното обучение или киберсигурността, твърди компанията.

Тереза Карлсън, която е вицепрезидент на Amazon Web Services, твърди, че компанията почти ежедневно чува от клиентите си, че не успяват да намерят правилните хора, които да запълнят различни технически позиции, докато все повече организации прехвърлят приложенията и процесите си в облака.

Amazon: Amazon.in's first 'Small Business Day' has up to 80% off for customers - The Economic Times
 „Нашите клиенти трябва да имат правилните умения, ако искат да преминат през дигитална трансформация“, твърди тя.

Amazon отказва да разкрие колко струва новата ѝ програма за обучения, но по-доброто образование в индустрията ще помогне на компанията по различни начини.

Тя нае 275 хил. души на пълно и непълно работно време в Съединените щати от началото на годината. Карлсън твърди, че Amazon смята, че трябва да обучи отново част от новонаетите, след като е открила, че част от техническата експертиза им липсва.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *