Amazon представи новия си таблет, струващ 50 долара

Amazon представи своя нов таблет, струващ само 50 долара – цена, която според анализаторите е достатъчно ниска, за да го отличи в пренаселения пазар и да привлече повече клиенти към онлайн услугите на компанията, предава Ройтерс.

Новият таблет Fire е със 7-инчов екран и разполага с предна и задна камера. Продажбата му ще започне на 30 септември.

“Има една част от пазара на таблети, която расте в момента, и това са таблетите под 100 долара”, твърди Дейв Лимп, старши вицепрезидент на Amazon, отговарящ за устройствата. По думите му най-добре продаващият се таблет на компанията през миналата година е бил Fire HD, чиято цена е 99 долара.

Според анализаторите има няколко таблета, които могат да се сравнят с новия Fire и струват колкото него.

~ “Урокът, който научихме от потребителската електроника, е, че когато пазарът узрее, потребителите се насочват към по-евтиното”, коментира главният анализатор на Forrester Джеймс Макуиви.

Според него 50-доларовият таблет е опитът на Amazon да привлече нови потребители към Prime, струващата 99 долара програма за пазаруване, която има около 40 млн. абонати.

Потенциалното привличане на повече потребители може да успокои инвеститорите, но може да се окаже скъпо удоволствие, ако Amazon не успее да продаде големи обеми, посочват анализаторите.

Освен това компанията представи и нова линия 8-инчови и 10-инчови таблети Fire HD, както и струващия 99,99 долара Fire TV, който включва базирания в облака виртуален асистент Alexa. Той пък позволява на зрителите да проверяват прогнозата за времето, да разглеждат спортни резултати и да слушат музика. Amazon обяви, че зрителите скоро ще могат да контролират уредите в дома си чрез Fire TV.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *