Amazon работи по „умни“ очила

Amazon навлиза в поредна нова авантюра и вече работи по създаването на „умни“ очила, синхронизирани с гласовия асистент на компанията – Alexa. Новината идва от източник, запознат с плановете на гиганта, пише Investopedia, допълвайки че първото ѝ носимо устройство  ще може да се свързва безжично към смартфон.

То ще изглежда като обикновен чифт очила и ще бъде разработено в максимално комфортен дизайн, така че да е удобно за носене. Също така в устройството ще бъде внедрена технология за костна проводимост, позволяваща на потребителите да чуват гласа на Alexa без да е необходимо да поставят слушалки в ушите си. Докато носят очилата на себе си, те ще могат да повикват виртуалния асистент по всяко едно време.
Очаква се, че те ще се появят без екран или камера, като вероятната причина е, че Amazon не иска да навлиза в конфликтната тема за опазването на личните данни и на своите потребители. В добавка на това, подобно нещо би създало и проблеми с батерията, каквито възникнаха преди време с Google Glass. Припомняме, че устройството на Alphabet първоначално бе бракувано още преди появата му на пазара пазара заради опасения около личната неприкосновеност, цената и произодителността, макар и след това все пак да достигна до клиентите.
По думите на източника, бъдещите очила на Amazon може да бъдат пуснати още преди края на годината заедно с домашнта система за охранителни камери. Гигантът от Сиатъл се стреми да разшири своята смарт линия от онлайн базирани продукти, които ще бъдат синхронизирани с домашния асистент Echo, информира economic.bg.
По отношение на очилата, източникът твърди, че има вероятност Amazon да насочи усилия и към разработването на такива за добавена реалност, излизайки в пряк сблъсък с компании като Mivcrosoft, Magic Leap, Apple и Facebook.
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *