Apple обяви началото на нова ера с айФон 12 в 5G! А цената му в България?

Епъл (Apple) представи първия си айФон (iPhone), който може да се свързва с мобилна мрежа от пето поколение (5G), предадоха световните агенции. „Днес е началото на една нова ера“, обяви шефът на американския технологичен гигант Тим Кук.Освен че може да работи със свръхбързата 5G мрежа, новият айФон 12 се отличава още с по-бърз процесор, по-добра камера и по-здрав дисплей.
От Епъл увериха, че процесорът A 14 Bionic е с до 50 процента по-бърз от този на който и да било друг смартфон, отбелязва Франс прес.
Дисплеят на АйФон 12 е със същия размер като на този на предишната, 11-а линия на култовия смартфон. Новият мобилен телефон на Епъл обаче е с 11 процента по-тънък и с 16 процента по-лек.
От компанията увериха, че айФон 12 е с четири пъти по-здрав дисплей, и нарекоха новата технология „най-големия скок що се отнася до надеждността“.
Apple увеличава производството на iPhone 11 с 10%Първият 5G айФон бе очакван с голям интерес от пазарите – година след като двете компании лидери в тази област – южнокорейската Самсунг (Samsung) и китайската Хуавей (Huawei) – представиха първите си смартфони, които могат да се свържат с мрежа от пето поколение, отбелязва Франс прес.
Базовата цена на айФон 12 ще варира между 699 и 1099 долара. Новата линия на смартфона на Епъл ще се предлага в четири разновидности – айФон 12, 12 мини. 12 Про и 12 Про Макс, посочва Франс прес.
След представянето на новата линия мобилни телефони акциите на американската компания поевтиняха с 3,3 процента, предаде Ройтерс. Излъчването на живо на представянето на айФон 12 от Епъл по китайските видеоплатформи бе отменено без каквито и да било обяснения, съобщи репортер на агенция Блумбърг.

Какви цени да се очакват в България, съобразени с посочените вече базови цени от премиерата за отделните разновидности?  В новата серия смартфони iPhone 12 и в нея тази година има цели 4 модела – включително и мини, който е насочен към търсещите по-малък телефон. Устройствата имат обновен дизайн с плоска странична рамка, всички поддържат работа с 5G мрежи, разполагат с OLED дисплеи и разчитат на бързия чипсет A14 Bionic. Apple върна към живот и името MagSafe, с което нарича системата за магнитно позициониране на телефоните към зарядни устройства и други аксесоари, предава Mobile Bulgaria.

Големият въпрос, който мнозина вече си задават, несъмнено е свързан с цената на телефоните. Още този петък може да научим колко ще струват iPhone 12 и iPhone 12 Pro, защото тогава ще стартират предварителните поръчки в над 30 страни преди началото на доставките на  23 октомври. Надяваме се и България да е сред първите страни, в които ще се предлагат моделите, но това ще стане ясно петък. Следващите предварителни поръчки за iPhone 12 на други пазари започват на 30 октомври.

В САЩ цената на iPhone 12 и iPhone 12 Pro започва от 799 и 999 долара за базовите версии (с 64GB и 128GB памет) и достига до 949 и 1299 долара. Поглед към Франция показва, че цената тръгва от 909 и 1159 евро и достига до 1079 и 1509 евро, така че и тук можем да очакваме подобни. Ако сте обмисляте някои от другите два модела, които са в двата края на новото портфолио по отношение на размера, ще се наложи да почакате малко повече. Предварителните поръчки за iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max в над 30 страни ще бъдат отворени на 6 ноември преди доставките да започнат на 13 ноември. В други пазари поръчките на iPhone 12 Pro ще стартират на 30 октомври. Цената на iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max в САЩ започва от 699 и 1099 долара и достига до 849 и 1399 долара. Във Франция цените стартират от 809 и 1259 евро и достигат 979 и 1609 евро, което подсказва колко ще струват и тук.

Ели ЯНЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *