Apple с нов рекорд на цената на акциите си

Чакането на новия iPhone продължава, но Wall Street вече е обхванат от настроение за парти.  Въпреки че производителят от Купертино представи през миналата седмица своите тримесечни резултати, които отчасти бяха под очакванията на пазара и дори бе отчетено забавяне на продажбите на топ продукта iPhone, акциите на Apple отново са във възход.

И то какъв – през вчерашния ден скокът достигна 3%, преди да се понижи до „само“ 2,72%, като за първи път цената мина границата от 150 долара за брой, достигайки рекордните 153 долара за акция, а пазарна капитализация на компанията за кратко прехвърли 800 млрд. долара.

Така за 17-ти път от февруари насам производителят на iPhone отчита нов рекорд на цената на акциите, изчислява The Wall Street Journal. И мина рекордната капитализация от 775 млрд. долара, достигната през февруари 2015 г., до 798 млрд. долара в края на сесията – малко под символичната граница от 800 млрд. долара.

Причината за закъснелите сега рекорди – през изминалите две години чрез операции по обратно връщане на акции и изплащане на дивиденти компанията отне от пазарната си капитализация над 100 млрд. долара, информира investor.bg.

Ако питате Браян Уайт от Drexler Hamilton, то в дългосрочен план е възможен и съвсем друг курс на акциите. И без това пословично оптимистично настроеният към Apple анализатор увеличи своята 12-месечна целева цена от 185 до 202 долара, като това би помогнало на производителя на iPhone да мине друга важна бариера – да надхвърли прага от 1 трлн. долара пазарна капитализация – тема, която се разглежда от анализаторите от години.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *