Bank of America забрани на своите служители да споменават думата Brexit

Bank of America е предупредила своите висши служители да не използва думата „Brexit“, когато те разговарят с клиенти, тъй като тя иска да се разграничи от заемането на ясни позиции относно разразилия се дебат за членството на Великобритания в Европейския съюз, съобщава телевизия CNBC.

През миналата седмица голямата американска банка е казала на своите мениджърида не дават мнения, да не влияят на избирателите, да не правят предположения за конкретните резултати и да не се включат в кампанията в навечерието на референдума на 23-ти юни за това, дали Обединеното кралство трябва да напусне или да остане в рамките на Европейския съюз.

Bank of America също така е променила мнението си да участва със средства в набиращата скорост кампания преди важния британски референдум. През февруари американската финансова институция планираше да дари 100 хиляди британски лири за кампанията в подкрепа на оставане на Великобритания в ЕС, но сега тя вече се отказва от това свое решение, съобщават поне три източника, близки до ситуацията, посочва CNBC.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *