BAT придобива американската Reynolds

Производителят на цигари British American Tobacco е постигнал споразумение да купи остатъчния пакет акции на Reynolds, съобщава „Блумбърг“. BAT вдига офертата си на няколко пъти и сега ще плати за придобиването близо 50 млрд. долара. Така ще бъде създадена най-голямата публична компания за производство на цигари в света.

Двете компании ще имат общи приходи от над 30 млрд. долара годишно. Досега British American Tobacco държеше 42% от Reynolds. Новата оферта оценява една акция на Reynolds на близо 60 долара. Предишната беше за 56.5 долара на акция и беше пратена през октомври.

Компанията, която е собственик на марките „Дънхил“ (Dunhill), „Лъки Страйк“ (Lucky Strike), „Кент“ (Kent) и „Ротманс“ (Rothmans) ще похарчи точно 49.4 милиарда долара (46.5 милиарда евро), за да придобие 57.8 на сто от капитала, който досега все още не притежаваше в Reynolds, производител на „Кемъл“ (Camel) и „Нюпорт“ (Newport).

Сделката продължава тенденцията за консолидация на тютюневата индустрия, която изпитва проблеми заради намаляващото търсене на традиционни цигари, преминаването на много пушачи към електронни такива и липсата на предвидимост как ще се приемат новите технологии, информира dnevnik.bg. Reynolds е важна придобивка за BAT, защото е лидер в разширяващия се пазар на електронни цигари в САЩ.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *