BGREIT единствен остана на положителна територия

Дневният оборот на БФБ достигна 940 хил. лева, като единствено имотният индекс BGREIT приключи на положителна територия, добавяйки 1.3% до 81 пункта, при останалите индекси понижението е от 0.7%.
Няколко сделки с акциите на борсовия оператор на цена от 2.6 лева за брой ги наредиха на първо място по оборот със сумата от 184 хил. лева.
Прехвърляне при книжата на инвестиционните дружества Делта кредит АДСИЦ и Капман грийн Енерджи фонд добави още 222 хил. лева към оборота.
Акциите на Марицатекс загубиха 21.4% от пазарната си оценка до 6.99 лева за ценна книга, Булгартабак-холдинг изтри 7.8 от стойността си, а с до 1% се разделиха Софарма и Софарма трейдинг.
Ръст от 2 % отбелязаха книжата на Адванс терафонд. Акциите на Монбат се покачиха с 3.14% до 4.9 лева за ценна книга, а тези на Актив пропъртис поскъпнаха с 14.83%.
При боновете за земеделска земя бе изтъргуван обем от 460 хил. брой книжа, а цената на която се разменяха се движеше в диапазона 72 – 75 стотинки за лев номинал. Останалите компенсаторни инструменти останаха на нива от 18 стотинки за лев.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *