”Blic”: Василев ще плати от сметки в чужбина

Цветан Василев ще плати натрупаните за ток и газ дългове на Завода за стъкло в Парачин с пари от чужбина, пише днес сръбският вестник Blic, цитиран от „Фокус“.Генералният директор на завода Борислав Вукович е заявил, че до 3 август от сметки от чужбина ще започне изплащането на дълга на завода, който е около 20 млн. евро.

Според Вукович компанията е подписала договор с електроразпределителното дружество ЕСП и със „Сърбиягаз” за плащане на дълга до 27 август.„Договорено е най-късно до 3 август да започне плащането на дълговете за ток, а до 27 август да бъде върнат целият дълг за ток и газ. Същевременно трябва да подпишем договор за редовни доставки. Сметката на завода ще бъде деблокирана, когато бъде върнат целият дълг”, заявил Вукович.Той е уточнил, че парите трябва да бъдат преведени от чужбина по сметката на завода най-късно до 3 август.

Преди дни сръбският премиер Александър Вучич реагира остро на пресконференция срещу Цветан Василев, заради неплатените дългове на стъкларския завод и забавени заплати на работниците.
Вучич директно предупреди Василев, че ако някой му разреши да не регулира задълженията си към Сърбия, това означава, ченякой му позволява да бъде богат, успешен и арогантен, а всички други са глупаци.

„Собственикът регистрира печалби, работи добре, но иска да излъже страната. Аз повече няма да толерирам това“, заяви още премиерът.

От друга странаЦветан Василев се намира под защитата на съветниците на сръбският президент Томислав Николич- Предраг Микич и Павел Башич. Според добре осведомени източници на сръбски медии, Василев е правил дългове и се е държал арогантно, защото е бил сигурен, че винаги зад гърба му стоят хора от обкръжението на Николич.
Цветан Василев към момента се намира в Сърбия, където чака дело за екстрадация в България. У нас той е обвинен за източването на КТБ, чийто собственик беше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *