BMW е компанията с най-стабилна репутация

Американският изследователски институт Reputation Institute направи класация на компаниите с най-добра репутация, като първото място в нея зае BMW. Концернът Daimler е трети, докато на втора позиция се разположи Google.

В топ 10 място не намират други компании, свързани с автомобилната промишленост. Четвърта е Rolex, пета – Lego, шеста – Walt Disney, следват Canon, Apple, Sony и Intel. Цялата класация включва 100 компании от цял свят.

Reputation Institute е провел допитване сред 61 000 души от общо 15 държави. На тях е бил показан списък с повече от 20 компании, като са запитани кои от тях познават. След това е бил задаван и уточняващ въпрос – „Доверявате ли се на тази компания?” На основание на тези отговори е направена и класацията.

В първата стотица попадат още 9 компании от автомобилния отрасъл. На 14-а позиция е Volkswagen, на 35-а – Toyota, на 42-а – Volvo Group, на 61-ва – Honda, на 65-а – Ford и на 96-а – General Motors. Производителите на гуми Michelin, Pirelli и Goodyear заемат съответно 19-а, 38-а и 45-а позиции.

Reputation Institute прави подобен рейтинг всяка година, като през миналата на първо място с еднакъв резултат бяха Walt Disney и Google, а след тях също с еднакъв брой точки се наредиха BMW и Rolex. Тогава Daimler бе осма, като допусна пред себе си Apple, Canon и Sony.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *