BMW отчита рекордни продажби

Германският автомобилопроизводител BMW е продал рекордните 2,5 милиона автомобила миналата година, съобщи днес шефът на продажбите Питер Нота, цитиран от „Ройтерс“.BMW отчита рекордни продажби.

Резултат с изображение за BMW

Той допълни, че е оптимист за перспективите на компанията през тази година.

Гледаме към настъпващата година с увереност и целим да увеличим продажбите отново пред 2020 година, каза Нота, който е член на управителния съвет, информира bnr.bg.

Продадените от BMW автомобили миналата година са били с 1,2 процента повече, отколкото през 2018 година, допълва „Блумбърг“.

Свързано изображение

Оптимистичният тон на Нота се откроява на фона на речника на другите компании от сектора. Очаква се втора поредна година на спад на продажбите на автомобили в Китай през 2019 година, а данните за продажбите в Европа, които се очакват следващата седмица, може да покажат същата тенденция.

Засега BMW е спасен от луксозните си високопроходими автомобили като Екс 7 (X7). Компанията иска да удвои продажбите си на тези автомобили през 2020 година спрямо 2018 година.BMW отчита рекордни продажби.

Свързано изображение

Като останалите компании в сектора BMW трябва да балансира между автомобили с висок разход на гориво и прехода към електромобили, ако иска да избегне глобите на ЕС от 2020 година. Правилата в тази посока ще бъдат затегнати още догодина, като европейските автомобилопроизводители потенциално са застрашени от глоби за милиарди, ако колите им не отговарят на екологичните норми.

Акциите на BMW, която ще представи по-подробно продажбите си за миналата година на 10 януари, поевтиняха с 0,3 на сто до 74,02 евро към 10:23 часа българско време във Франкфурт. Книжата приключиха 2019 година с повишение от 3,5 на сто.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *