Boeing задължи служителите си да се ваксинират

Американската компания Boeing изисква от своите служители в САЩ да преминат до 8 декември курс на ваксинация срещу COVID-19.

Boeing 777-300ER - Image 1

Това е в съответствие с указа на президента на страната Джо Байдън за задължително ваксиниране на служителите на федералните подизпълнители, съобщи агенция Ройтерс, информира   profit.bg.

Boeing изисква от всички служители в САЩ до 8 декември или да представят доказателство за ваксинация, или медицински документ за обосновано освобождаване от нея (поради инвалидност или религиозни убеждения), се казва в заповед на компанията.

Компанията отбелязва, че поради постановлението на губернатора на Тексас Грег Абът, според което предприятията и организациите в щата нямат право да изискват задължителна ваксинация срещу коронавирус от своите служители или клиенти, това нейно изискване няма да влезе в сила веднага за местни клонове на Boeing.

Въпреки това компанията очаква, че изискването за ваксинация ще важи и за местните служители, когато президентският указ стане задължителен за тях.

На 9 септември Джо Байдън обяви въвеждането на задължителна ваксинация за всички служители на федералното правителство и за неговите подизпълнители. Както изясни Ройтерс по-късно, администрацията на САЩ реши да задължи федералните подизпълнители да гарантират, че служителите им ще бъдат ваксинирани до 8 декември 2021 г.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *