Cardano се изстреля до над $1.80

Цената на Cardano (ADA) направи сериозен скок нагоре в неделя, връщайки платформата за смарт договори обратно на пета позиция в класацията за криптовалути по пазарна капитализация.

Цената на Cardano (ADA) скочи със близо 140% - Финансови новини

ADA отбеляза ръст от 14%, за да достигне $1,8 3 на основните борси, отбелязвайки нов рекорд за всички времена. Към момента цената се държи около $1.80, като е направила 14% скок през деня, 31% през седмицата и над 47% през последния месец, информира cryptodnes.bg.

При текущите стойности Cardano има пазарна капитализация от $57,8 милиарда, като задмина Tether (USDT) за шесто място в класацията на пазара, според Coingecko. Пазарното класиране на Cardano може да се види на пето място в CoinMarketCap.

ADA също се представя по-добре в сравнение с Биткойн (BTC), като е нараснал с 16% спрямо най-голямата криптовалута. Алткойнът остава доста под рекорда си за всички времена, когато се смята в Биткойн.

Cardano (ADA) - история, функции и приложение | KriptoNovini.com
Cardano се подкрепя от комбинация от различни индикатори – технически, фундаментални и сантиментални, тъй като инвеститорите се готвят за следващия етап от бичия пазар. Както наскоро бе съобщено, възобновяването на възходящия тренд на ADA беше потвърдено, след като криптовалутата проби съпротивата от $1,48 в края на миналата седмица. След достигането на сегашния си рекорд, следващите цели за ADA са $2,00, след което $2,25.

По отношение на фундаменталните развития, борсата за дигитални валути Kraken обяви миналата седмица, че стейкинг на ADA вече е достъпен на нейната платформа. Потребителите на Kraken вече могат лесно да финансират своите сметки за стейкинг на ADA, за да получат награди до 6%, като изплащанията се правят ежеседмично.

Цената на Cardano (ADA) скочи със близо 140% - Финансови новини

Следващият важен етап в многогодишната пътна карта за развитие на Cardano е актуализацията на Alonzo, която ще въведе възможностите за смарт договори в блокчейна. Input Output Hongkong, компанията стояща зад Cardano, обясни миналия месец, че Alonzo е „постепенно внедрен в мрежата чрез няколко тестови гнезда“. Подбрани хора ще могат да тестват характеристиките на актуализацита през май и юни.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *