Coca-Cola използва блокчейн технология

Сега бутилиращите машини на Coca-Cola използват блокчейн технология на SAP, правейки веригата за доставки по-прозрачна и ефективна.

Резултат с изображение за кока кола завод

Coca-Cola се превърна в една от многото големи корпорации, признали предимствата на блокчейн технологията.

Според неотдавнашен доклад на “Business Insider”, бутилистите на Coca-Cola разчитат на блокчейн решение, което е разработено от германската софтуерна корпорация SAP, за да следи всички транзакции, които се извършват в рамките на 70 франчайза.

Въпреки че големите корпорации все още са в състояние да контролират собствените си вериги за доставки, за тях е трудно да се справят с други организации. Например, “Coke One”, Северна Америка (CONA), която си сътрудничи с 12-те най-големи бутилисти, дистрибутиращи продукти на Coca-Cola, трябва да управлява около 160,000 поръчки на ден, информира cryptodnes.bg.

Чрез употребата на блокчейн, CONA ще повиши ефективността и прозрачността на веригата за доставки. Звеното очаква да намали продължителността на съгласуване на поръчки от месеци до само дни, тъй като ще може да преглежда всички транзакции, направени от различни бутилерии в разпределена книга.

Андрей Семенов, старши мениджър в CONA, каза следното:

Има редица транзакции, между компании и много различни страни, които са неефективни. Те преминават през посредници; много са бавни. И ние почувствахме, че можем да подобрим това и да спестим малко пари.

Пилотната програма е разширена до всички франчайзи и Семенов твърди, че успехът ѝ може да доведе до сътрудничество между Coca-Cola, “Walmart” и “Target”.

През 2017 г., Walmart започна да тества блокчейн на “IBM Trust” за проследяване на доставчиците им.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *