Daimler сменя Renault с китайци

Германският производител Daimler ще си сътрудничи с китайската компания Geely при изграждането на двигател с вътрешно горене от следващо поколение, който да се използва в хибридни превозни средства, съобщава Reuters.

Daimler

„Двете компаниите планират да разработят високоефективен модулен двигател, който ще се използва в хибридни превозни средства и ще се произвежда както в Китай, така и в Европа“, заяви говорител на германския автомобилен концерн, информира automedia.investor.bg.

За целта фабриките на Daimler в Германия ще бъдат реконструирани постепенно, за да могат да произвеждат агрегати с електрическо задвижване. Едновременно с това в част от германските заводи на концерна ще продължат да се правят и двигатели с вътрешно горене.

Daimler develops blockchain car wallet - Ledger Insights - enterprise blockchain
 За образуването на алианс между Daimler и Geely пръв съобщи германският вестник Handelsblatt, който се позовава на източници от компанията. Повечето двигатели ще се произвеждат в Китай, а съюзът с Geely, която притежава 9,69% от базирания в Щутгарт германски производител, означава край на настоящето партньорство между Daimler и френската група Renault.

Позовавайки се на източници от Daimler, вестник Handelsblatt твърди, че пактът Daimler-Geely ще спести на германския производител на автомобили „трицифрена сума в милиони“. Предположенията са, че тя ще е малко под 1 млрд. евро.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *