Deutsche Bank на печалба за пръв път от 2014 година

Deutsche Bank отчете първата си годишна печалба от четири години насам. Печалбата на водещата германска банка през 2018 година е в размер на 341 млн. евро, спрямо загуба за 735 млн. евро година по-рано, съобщава CNBC.Deutsche Bank на печалба за пръв път от 2014 година.

Резултат с изображение за deutsche bank

Първата от 2014 година насам печалба на годишна база е факт, след като Deutsche Bank успя значително да ограничи загубата си през последното тримесечие до 409 млн. евро в сравнение със загуба от 2.43 млрд. евро през четвъртото тримесечие на 2017 година, когато банката трябваше да направи извънредни разходи за около 1.4 млрд. долара, свързани с мащабната данъчна реформа в САЩ.

Участниците на финансови пазари прогнозираха тримесечна загуба в размер на 268 млн. евро и годишна печалба на водещата германска банка от 432 млн. евро.

Приходите на Deutsche Bank спаднаха през последното тримесечие с 2% на годишна база до 5.58 млрд. евро, като приходите от ключовото корпоративно и инвестиционно банкиране намаляха с 5%, докато продажбите и приходите от търговия се свиха със 17 на сто, информира infostock.bg.

Deutsche Bank успя да постигне целите си за ограничаване на разходите през 2018 година и понижи целта си за настоящата година, като вече очаква коригирани разходи в размер на 21.8 млрд. евро, в сравнение с предишната цел от 22 млрд. евро.

„Завръщането ни към рентабилност показва, че се намираме на правилния път. През 2019 година ще се стремим не само да ограничим разходите, но и да направим целенасочени инвестиции в подкрепа на растежа“, заяви главният изпълнителен директор Кристиан Севинг.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *