Deutsche Bank отчете по-слаби резултати заради кризата

Нетният и приход за първото тримесечие на годината възлиза на 1,4 млрд. евро (1,9 млрд. долара, 1,1 млрд. британски лири), с 35% по-малко от 2,1 млрд. евро, които банката изкара година по-рано.Приходите и са намалели с 12% и възлизат на 9.2 млрд. евро.
Банката заяви, че бизнес средата е „по-стабилна“, отколкото в края на миналата година, но и „далеч по-малко благоприятна“, отколкото година по-рано.
Най-голямата банка в Германия изгуби двеста петдесет и седем милиона евро след като се отказа от участието си в фармацевтичната компания „Актавис“.
Приходите в дивизията за инвестиционно банкиране на банката намаляха с 8% до 6.2 млрд. евро, а тези в отдела за управление на активи, паднаха с 17% до $ 3,4 млрд..
Пощенска банка, дъщерна фирма на Deutsche Bank, също отчете по-ниски приходи, дължащи се на ниски лихвени проценти и стремежа и за намаляване на рисковете в своите операции.Намаляване на риска
„Това е силен резултат, въпреки наложената рискова дисциплина и по-ниската активност на клиента, отколкото през предходната година“, заявиха от компанията.
Инвеститорите, обаче, изглежда не са съгласни и акциите на Дойче Банк паднаха с повече от 5% от началото на следобедната търговия.
Банката заяви, че са се концентрирали върху консолидиране на позициите си и изграждането на резервите си.
„Ние ще продължим да преследваме стратегията си за намаляване на съществуващите рискове и укрепване на нашата основна позиция, както стана ясно от отказа ни от Актавис“, заяви главният изпълнителен директор Йозеф Акерман.
Най-добрите европейски банки са силно засегнати от дълговата криза в еврозоната, което подкопава доверието на инвеститорите и се отразява върху обема на търговията, което доведе до спад в приходите и печалбите на инвестиционните банки.

Финанси

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *