Deutsche Bank планира увеличение на капитала с 8,45 млрд. долара

Предвижда се пускането на борсата на миноритарен дял от подразделението за управление на активи

Зелена светлина от Надзорния съвет: по-малко от три години след последното голямо увеличение на капитала най-голямата германска банка Deutsche Bank отново ще тества готовността за инвестиции на вложителите си и планира да увеличи капитала си с 8 милиарда евро (8,45 милиарда долара), предаде DPA.

Банката съобщи, че увеличението на капитала ще стане чрез издаване на 687,5 млн. нови акции. Освен това Deutsche Bank ще интегрира отново в себе си непродаваемото си подразделение Postbank.

Най-големият акционер Катар сигнализира вече и подкрепата си за подобен план.

Сред другите мерки са пускането на борсата на миноритарен дял от подразделението си за управление на активи, като това трябва да се случи през идните две години, и да създаде интегрирана корпоративна и инвестиционна банка.

Компанията обяви и нови финансови цели на мястото на обявените през октомври 2015 година.

В съобщението е цитиран изпълнителният директор Джон Крайън, според когото решенията са „съществени стъпки по пътя на създаването на по-проста, по-солидна и разрастваща се банка“.

Има и промени сред мениджърите. Финансовият директор Маркус Шенк и директорът на поделението за частни клиенти Кристиян Зевинг стават зам. Председатели на Борда на директорите, информира investor.bg. И двамата са считани от анализатори за възможни наследници на Крайън.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *