Dir.bg осъществи успешно IPO

От предложените за записване 10% от капитала на компанията, нов собственик намериха 74 800 акции, което пред DarikFinance.bg директорът за връзки с инвеститорите Владимир Георгиев нарече голям успех на фона на пазарната обстановка в момента.
Изпълнителният директор Владимир Жеглов отбелязва, че това е само първа стъпка от изпълнението на стратегически план, който Dir.bg следва. Това е причината първоначалното предложено на инвеститорите количество акции да е минимално от едва 10%.  В IPO-то на Dir.bg са участвали както големи инвеститори, така и частни инвеститори. Те са платили по 2.70 лв. за акция. Предстои листване на борсата, което ще е не само първото на БФБ за тази година, но и първото IPO от три години насам.
Чрез процедурата по първично публично предлагане интернет компанията увеличи капитала си над 4.614 млн. лв. Dir.bg е с активи за над 5 млн. лв. и има амбиция да се листне и на чужд пазар.
В интервю за DarikFinance.bg през октомври миналата година, Владимир Жеглов посочи,  че очаква инвеститорският интерес към IPO-то на компанията да бъде подхранен от ръста на бизнеса в интернет. „Интернет рекламата, например, отчете ръст от 50% през 2011 година. Освен това нашата компания отчита 18% рентабилност на продажбите. Ето защо инвеститорите ще бъдат изкушени да станат акционери в Dir.bg, още повече, че от три години на Българската фондова борса не е имало IPO“, посочи основателят на първия български интернет портал.
* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *