Dolceta.eu – финансови тайни за деца

Финансовата грамотност в училище по време на финансова криза ще бъде обсъдена на конференция в Брюксел, организирана от Европейската комисия на 27 и 28 май, съобщава БТА.
На форума „Финансова грамотност: DOLCETA“ са поканени 200 участници, представители на потребителски и учителски асоциации, както и журналисти и правителствени лица.
Там ще бъде представена новата секция „Финансова грамотност за учители“ на уебсайта www.dolceta.euи ще се проведат дискусии по темата, актуална в условията на финансова криза.
DOLCETA е онлайн проект за образование на потребителите на Европейския съюз, финансиран от ЕК и ръководен от Европейска университетска мрежа за продължаващо образование (EUCEN).
Сайтът предлага информация за широк кръг потребители и специални секции за учители, съдържащи планове на уроци, средства за интерактивно обучение, безплатни материали и други образователни ресурси по темите обучение на потребители, образование за устойчиво потребление, финансова грамотност и др.
Новата секция „Финансова грамотност“ е насочена към учители в началните и средните училища и предоставя безплатни материали, които могат да се ползват в класните стаи, онлайн или офлайн.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *