Dow Jones затвори на рекорден връх

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average в САЩ затвори на рекордно високо ниво девета поредна сесия, съобщи CNBC.

Широкият измерител S&P 500 и технологичният бенчмарк Nasdaq се повишиха съответно с 0,16% и 0,51%.

От началото на тази година S&P 500 и Nasdaq се повишиха съответно с 10,6% и 17,9%. При Dow Jones от началото на годината повишението на 11,8%.

 

„Наистина е трудно да се види нещо, което може да прати пазара надолу“, коментира Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank.

„Инвеститорите до голяма степен понижиха раздутите си очаквания за данъчна реформа и инфраструктурни разходи; повечето вече очакват много малко от Конгреса“, коментира Джейсън Прайд, директор на звеното за инвестиционни стратегии в Glenmede. “Често срещан рефрен е, че поне политиката не пречи на текущата експанзия и ръста на корпоративните печалби”, допълва той.

Председателят на Федералният резерв на САЩ за Сейнт Луис Джеймс Булард заяви, че Фед може да остави лихвите на сегашното им ниво засега, защото инфлацията едва ли ще се ускори много, дори и ако трудовият пазар продължава да се подобрява, информира investor.bg.

Нийл Кашкари, който е начело на Фед в Минеаполис, пък каза, че намаляването на имиграцията в САЩ, както предлага президентът Доналд Тръмп, ще понижи икономическия ръст.

Средните печалби за второто тримесечие към петък растат с 10,1%, показват данни на FactSet.

Тази седмица се очакват отчети на компаниите в сферата на търговията на дребно, включително Michael Kors, Macy’s и Nordstrom. Освен това медийните гиганти Disney и News Corp ще публикуват финансовите си резултати.

Златото поевтиня с 0,1% до 1 263,37 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI поевтиня с 0,56% до 49,30 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент изтрива 0,29% до 52,27 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1795 долара, а курсът на йената е 110,73 йени за долар.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *