Eвро/долар имаше значителен низходящ моментум вчера

Технически анализ за 13.11.200908.45.AM

EURUSD

Eвро/долар имаше значителен низходящ моментум вчера, достигайки дъно на 1.4822 и закривайки на 1.4851. Валидния низходящ обръщащ сценарий от „двойния връх” на дневната графика, както казах вчера, наистина сега е в добро напредване като възходящата сила изглежда изтощена, но още веднъж, нуждаем се от последователно движение под 1.4850 и ясен пробив на основната трендлиния на подкрепа за потвърждаване на сценария към 1.4625 и 1.4450.
На четиричасовата графика можем да видим, че цената се плъзна под трендлинията на подкрепа, но не можа да остане устойчиво под нея и ключовото ниво 1.4850 засега. CCI е в препродажбена зона и в посока нагоре на четиричасовата графика, предполагайки потенциален възходящ натиск. Макар че краткосрочните сигнали са низходящи, няма да се изненадам ако видим известен бичи импулс днес, но колкото по-дълго двойката остане под 1.4930/50, низходящия обръщащ сценарий на двойния връх би трябвало да остане непокътнат. Първата съпротива е на 1.4890, последвана от 1.4930/50. Пробив над 1.4950 би трябвало да отслаби сценария на двойния връх. В посока нагоре, само движение над 1.5060/50 може да бъде разглеждано като продължение на възходящия сценарий към 1.5150 и 1.5300.

GBPUSD

Долната линия на възходящия канал и 1.6510 се доказаха като добра подкрепа на този етап. Както се вижда на дневната графика, цената отскочи нагоре след докоскване на долната граница и закри по-високо на 1.6576. Въпреки това, със сигурност е твърде рано да се каже, че низходящия натиск е приключил. Макар, че бичия канал остава в сила и възходящия сценарий остава непроменен, имайте предвид, че ще имаме по-високо ниво на подкрепа, което да бъде пробито, за да потвърди мечия обръщащ сценарий. От друга страна, потвърждаването на низходящото обръщане е по-близо сега отколкото вчера. Фактът, че възходящия отскок след докосването на долнаята линия беше доста ограничен, предполага че по-нататъшния мечи натиск е още тук. Нарушение на бичия канали би трябвало да потвърди низходящия сценарий. Засега сигналите са неутрални. Най-близката подкрепа остава на 1.6510, чийто пробив би трябвало да се разгледа като потвърждение на низходящия обръщащ сценарий. Непосредствена съпротива имаме на 1.6626 (вчерашния връх). Пробив над тази зона може да предизвика по-нататъшен моментум нагоре и да запази възходящия сценарий в сила.

USDJPY

Долар/йена имаше значитилен моментум нагоре вчера. На четиричасовата графика се вижда, че цената проби над второстепенната трендлиния на съпротива (в жълто), плъзгайки се над основната съпротива (в червено), но също не успя да остане над трендлинията засега. Аз мисля, че това може би е борба между трендлиниите. Много интересно. Засега сме още на страната на мечките и фокусът е повече върху основната трендлиния на съпротива, която задържа и стратегията от фалшивия пробив ми изглежда добра сега, особено ако имаме друг пробив под трендлинята на подкрепа (бивша съпротива, жълто), като 88.80 остава потенциална низходяща цел. Краткосрочната съпротива е 90.60, чийто пробив може да се разглежда като потенциален неуспех за мечките и да стартира възходящите прогнози.

USDCHF

Най-накрая долар/франк направи пробив от рейнджа, достигайки връх на 1.0192 и затвори на 1.0173. На четиричасовата графика се вижда, че цената сега тества трендлинията на съпротива (в червено, бивша подкрепа). Сигналите в близка перспектива са възходящи, но със сигурност се нуждаем от последователно движение над трендлинията за потвърждение на бичия сценарий към района на 1.0337. Отбелязвам, че цената е неспособна да остане над трендлинията все още, което може да се счита за потенциален фалшив пробив, който обикновено води до значителен низходящ импулс. Първата подкрепа е на 1.0120. Пробив под нея ще предизвика по-нататъшен натиск надолу.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *