eBay откри страница „Произведено в България”

България е първата държава от Източна Европа, която се възползва от глобалната програма eBay Export Revival, насочена към увеличаване на износа чрез онлайн търговия, съобщиха от компанията. eBay откри страница „Произведено в България”.

Петдесет български компании от пловдивския регион преминаха обучение от еBay
(снимка: Flashgate Ltd., предоставена от eBay)

Петдесет български фирми от пловдивски регион приключиха успешно обучението си в еBay Export Revival за насърчаване на износа чрез подкрепа на малки и средни предприятия да продават онлайн. Глобалната платформа eBay вече предлага разнообразие от стоки, произведени в пловдивски регион – от козметика до мода и детски играчки, стоки за дома, автомобила, градината и свободното време.

Инициативата получи подкрепа от Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Община Пловдив. Крайната цел е производителите да научат как най-ефективно да продават онлайн и какви са особеностите при представяне на продуктите, за да могат да реализират успешни продажби, информира technews.bg.

В края на обучението участниците имаха свои собствени магазини с управляван инвентар в eBay, а някои от фирмите регистрираха и първите си продажби.eBay откри страница „Произведено в България”.

Резултат с изображение за eBay

„Предприемаческата среда и индустрията се развиват много динамично и онлайн търговията е важна част от това развитие, особено – за стартиращите компании. Сигурен съм, че eBay са направили добра селекция от предприемачи за обученията си и скоро ще видим сериозни търговци сред тях”, заяви Стефан Стоянов, зам.-кмет „Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” на Община Пловдив, информира technews.bg.

Онлайн магазините на включилите се в програмата фирми са достъпни до 182 милиона клиенти на eBay от целия свят и отговарят на съвременните изисквания за удобство, функционалност и достъпност. Продукти на участващите в програмата компании са  представени на специално разработена страница „Made in Bulgaria” (Произведено в България), която eBay се ангажира да създаде, за да насочи вниманието на купувачи от целия свят към родната продукция.eBay откри страница „Произведено в България”.

Страницата „Made in Bulgaria” включва и видео представянията на някои от търговците от град Пловдив. Над 8 000 са вече наличните на глобалната платформа продукти на компаниите, които взеха участие в програмата – от детски стоки и сапуни ръчна изработка до части за коли и мода.

Резултат с изображение за eBay

България е първата държава от Източна Европа, която се присъедини към специализираната програма eBay Export Revival, подпомагаща местните собственици на фирми да предлагат своите уникални продукти на милиони купувачи от целия свят. Град Пловдив бе избран за провеждане на обучителните сесии като един от най-бързо развиващите се нови индустриални центрове в страната.

Export Revival е част от глобалната инициатива eBay Retail Revival, която вече се проведе в над 10 града от САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Ирландия, Израел и Русия, което даде началото на успешни международни продажби за стотици фирми.

„Пловдив може да се похвали с много талантливи и успешни предприемачи, които са предопределени да намерят много нови клиенти извън България”, сподели Иля Кретов, генерален мениджър за Източна Европа, Русия и Израел на eBay.

Във всички градове, където инициативата е проведена, се отбелязва икономическо оживление и засилване на износа на местно произведени продукти, подчертаха от компанията.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *