Equest е спрян от търговия в Лондон, преструктурира кредит на Техномаркет

Книжата на листнатия на Алтернативния сегмент на Лондонската борса инвестиционен фонд Equest Investments Balkans Limited (EIB) са били временно спрени от търговия, съобщават от компанията.
От фонда казват, че одитът на финансовите резултати на групата за миналата година все още не е напълно завършен. Това се дължи на факта, че за пръв път компанията консолидира резултатите на всичките си дъщерни дружества. Наред с това тя променя и счетоводния стандарт, според който отчита резултатите си, от GAAP на IFRS.
Това забавяне е било утежнено и от стъпките, които компанията е предприела по преструктуриране на някои от кредитите на веригата за електроника TechnomarketDomo.
В резултат на това според правилата на Алтернативния сегмент на борсата търговията с акциите на компанията е била спряна, докато не бъдат публикувани нейните одитирани финансови резултати, които трябва да бъдат изпратени на акционерите на фонда през седмицата от 27 юли, казват от компанията.
През изминалите месеци Equest предприе мащабна програма за продажба на активи.
През април тя продаде Авто Юнион АД, дистрибутор на леки автомобили, с изключителни права за продажбата на Фиат, Ланча, Алфа Ромео, Мазерати и Мазда за България, както и оторизиран дилър на Опел и Шевролет.
По-рано този месец Equest подписа споразумение за продажбата на дял от 21,19% от капитала на застрахователната компания Уника България АД, както и дял в жилищен комплекс в столичния квартал „Бояна“.
Друг фонд от групата, Equest Balkan Properties plc (EBP), който е бивш собственик на софийския мол City Center Sofia, наскоро отчете „разочароващи резултати“ след загуба от 64,3 млн. евро за 2008 г.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *