Facebook наема 1000 души за проверка на реклами

Американската социална мрежа Facebook Inc. подчерта плановете си да засили своята рекламна система и разкри, че над 10 млн. души са видели реклами, свързани с руските усилия да повлияят на президентските избори през 2016 г.

Мрежата възнамерява да наеме 1000 души, които да правят проверка на рекламите, за да се гарантира, че те отговарят на изискванията на компанията, предаде Ройтерс.

Facebook съобщи миналия месец, че хора от Русия са купили 3000 спорни от политическа гледна точка реклами в мрежата й в САЩ през месеците преди и след президентските избори през ноември 2016 г.

Оттогава към концерна бяха отправени множество въпроси, както и призиви за засилване на регулацията от американските власти. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг очерта мерки, които компанията планира да предприеме, за да попречи на правителствата да се възползват от най-голямата социална мрежа в света.

Facebook ще наеме над 1000 души и ще инвестира засилено в софтуер, за да отбелязва и сваля автоматично реклами, съобщи днес компанията.

„Проверката на реклами означава не само преглед на съдържанието им, но и на контекста, при който те са били купени и целената аудитория“, уточни тя.

Социалната мрежа съобщи, че към края на 2016 г. е имала 17 048 служители, без подизпълнителите. През май тя обяви, че ще наеме още 3000 души през следващата година, за да ускори свалянето на видеа, показващи убийство, самоубийство и други актове на насилие, информира investor.bg.

Подобно на други компании, които продават рекламно пространство, Facebook публикува условията си за допускане на реклами. Забранено е те да съдържат насилие, расова дискриминация или да насърчават продажбата на незаконни лекарства. При над 5 млн. рекламодатели обаче за компанията е трудно винаги да осигурява прилагане на условията си, отбелязва Ройтерс. (БТА)

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *