Facebook прави крачка пред Snapchat

Facebook комбинира функцията Stories, която е копие на услуга на Snapchat, с друга, с каквато конкурентът ѝ не разполага. От днес потребителите на групи и събития във Facebook ще могат да пускат Story, което ще е достъпно само за останалите членове на групата и ще е модерирано от администраторите, пише TechCrunch.

Функцията може да се превърне в нещо забавно за партита, сватби, срещи и други събития. Всъщност тези Stories ще работят като лични хаштагове, така че много хора да могат да добавят съдържание, но само тези, които са вътре в събитието или групата, да могат да го виждат.

Междувременно Facebook пуска функцията Stories и към своето опростено приложение за развиващия се свят – Facebook Lite. В момента потребителите на услугата, която ползва значително по-малко данни от основното приложение на Facebook, могат само да гледат Stories, но скоро ще имат възможност да създават такива.

Новините идват в момент на промени в Stories на Facebook. Социалната мрежа заменя Messenger Day с Facebook Stories.

Facebook Stories ще следват правилата, наложени от администраторите за стандартните публикации на стената. Така че администраторите могат да позволят публикации от всички и да изтриват онези, които не харесват. Освен това могат да изискват одобряване на всяка публикация, информира investor.bg.

Чрез интегрирането на тези функции Facebook отива отвъд копирането на Snapchat и подобрява услугата си в дългосрочен план.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *