Facebook се извини – политиката им за истински имена не е добра

Facebook се опитва да се сдобри с „приятелите“ си – извинява се за строгостта на изискването за истински имена в мрежата. Това идва основно в отговор на възмущенията от страна на LGBT общността.

След спорното разделяне на Messenger приложението от основния ап на Facebook, дойде спирането на акаунти заради политиката на компанията за „истински имена“. Това, че компанията отказа да оттегли политиката си не ѝ се отрази и миграцията на потребители към новата социалка Ello показа това ясно. В последствие вицепрезидентът на отдел продукти Крис Кокс обяви, че компанията е променила становището си:

„Искам да се извиня на засегнатата общност от травестити, травеститки, транссексиални и други наши приятели, съседи и членове на LGBT за трудностите, пред които ви изправихме при използването на Facebook… Дължим ви по-добро обслужване и по-добро изживяване с Facebook и ще поправим начина, по който се работи с тази политика.“ Пише Кокс във Facebook публикация.

Освен това вицепрезидентът разкри, че повечето LGBT потребители са били докладвани от един и същ потребител – нещо, което компанията не е забелязала навреме. Facebook все още защитава идеята за използване на истински имена, но според Кокс това не означава, че хората трябва да използват техните истински, легални имена. Facebook работи, за да позволи на хората да използват своите ежедневни имена, независимо от това, което пише в документите им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *